lauantai 26. toukokuuta 2012

Ihana kesä ja loma

Ai että mä tykkään kesästä. Sää on ollut jo pitkään lämmin ja aurinkoinen. Kerrankin on hyvät kelit kun mulla on loma! Maanantaina se työnsarka sitten alkaa.

Torstaina pelailtiin Naftan kanssa palloa pitkän kaavan mukaan. Pelailtiin, haettiin keppiä joesta, otettiin aurinkoa ja taas pelailtiin. Eilen tehtiin pitkä lenkki tyttöjen ja Naftan & Hosulin kanssa jouppilanvuorella. Käytiin jouppilanvuoren sotilaskuntoradalla hyppyyttämässä koiria ja harjoittelemassa erilaisia temppuja.
Lenkin päätteeksi haettiin ruokaa kiinalaisesta ravintolasta ja mentiin piknikille. Nafta pääsi tietysti mukaan. Nafta yritti saalistaa pellolta itselleen evästä, kuoveja ja fasaaneja, tuloksetta.

Tänään meillä on hoidossa Luca ja Nemo. Kävin yksin koko lauman kanssa lenkillä ja kyllä siinä hihnat oli välillä melko takussa. Selvittiin kuitenkin hengissä. Meillä alkaa olla sisällä melko kuuma, joten laitoin pojille märät jenkkihuivit kaulaan. Näyttäisi viilentävän oloa. Kaikki nukkuu rauhallisesti.

Käyttäytymisrintamalla meillä on sekä hyviä että huonoja uutisia. Huonot ensin. Pet Corrector-suhinapurkki on alkanut menettää tehoansa. Luulen, että Nafta on tottunut ääneen ja hoksaa ettei se ääni johda mihinkään. Nafta ei ole ikinä ollut tippaakaan ääniarka. Se on keskustan liepeillä ikänsä asunut ja moniin ääniin tottunut, rekkoihin ym. Samaa vikaa oli kolinapurkin kanssa.
No sitten ne hyvät uutiset. Keksin jo tilalle uuden kokeiluun otettavan menetelmän. Suhinapurkin tilalle pääsee bliv-nestesaippuapurkki, pestynä ja vedellä täytettynä. Toimintamalli ohituksissa on siis sama kuin tähän saakka mutta jos "EI" ei riitä, saattaa koirun nenu kastua.
Pääsin jo kerran testaamaan menetelmää kun Luca ja Nemo tuli kylään. Nafta aloitti heti pörräämisen Nemolle. Kielsin, poika uskoi. Hetken kuluttua Nafta ajoi Nemon eteiseen ja istui itse kapealle käytävälle niin ettei Nemo päässyt eteisestä pois. Nemo yritti ja Nafta ärräsi. Kielsin, Nafta ei korvaansa notkauttanut vaan jatkoi ja niin suihkaisin vähän vettä Naftan kuonolle ja sanoin samalla EI. Johan loppui. Nafta oli aivan ihmeissään ja sen ilmeestä näki miten inhottavaa se sen mielestä oli. Nemo käveli viereen ja Nafta heilutti häntäänsä, sitten kehuin oikein kunnolla ja annoin muutamat rapsutukset. Sen jälkeen täällä on ollut hyvin rauhallista. Nafta ei ole kertaakaan uhitellut Nemolle, päin vastoin, Luca nukkuu maassa ja veljekset N&N sohvalla kylki kyljessä.

Loppuun kuvaterveiset pallokentältä!






2 kommenttia:

  1. Vipulle on myös ERITTÄIN tehokas tuo bliv -pullo. Itseasiassa sitä ei ole tarvinut käyttää enää aikoihin. Riittää pelkkä suhina, jos meinaa ärhennellä. Vesipulloa käytän myös tilanteissa, kun meille on tulossa vieraita ja kaikki räkyttäminen on loppunut pojilla hyvin lyhyeen.

    Iloisia palloilu ja uinti hetkiä Nafta pojalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ompa kiva kuulla! Isällä ja pojalla samat systeemit :) Toivotaan että tuo tulee jatkossa toimimaan meilläkin, ainakin tällä hetkellä mulla on hyvin vahva usko siihen! :)

      Poista