keskiviikko 15. elokuuta 2012

kesän loppu

Blogi on viettänyt hetken hiljaiseloa, mutta nyt koitan taas aktivoitua. Kesätöitä jäljellä kolmen työpäivän verran jonka jälkeen saan viettää lomaa kaksi kokonaista viikkoa! Loman jälkeen aloitan työharjoittelun joka kestää aina marraskuulle saakka.
Lomasuunnitelmia on jo niin paljon ettei ehkä kaksi viikkoa riitä. Aion viettää laatuaikaa Naftan kanssa. Suunnitelmissa on retki Hosulin ja Hosulin äipän kanssa Helvetinkolulle Ruovedelle.
Sisun mammalla on myös ensiviikko lomaa joten suunnitelmissa on lenkkejä "mihinaikaanvain", koska lomalla ei tarvitse katsoa kelloa.

Kesä on kulunut hirmuisen nopeasti. Tuntuu ettei mitään järkevää ole ehtinyt tehdä. Töitä töitä vain..
Mutta kun kamerasta selaa kesän kuvia, voi huomata että on sinne sekaan mahtunut taas monta mukavaa kesämuistoakin. Ollaan uitu, grillattu, mökkeilty, juostu heinikossa ja harjoiteltu agilityä. Ollaan ostettu auto ja oltu kylässä, myös meillä on käynyt vieraita. Ollaan istuttu takapihalla sekä sateessa että auringossa. Nafta on tavannut kaikkia kavereitansa ja pelannut palloa, näähnyt lehmiä ja hevosia, kantanut keppejä ja pyörinyt mudassa ja mustikoissa.

Kesä on loppusuoralla, halusi sitä tai ei.

Nafta kävi viimeviikolla eläinlääkärissä satunnaisten pissavaivojen vuoksi.
Sillä on kesän aikana muutaman kerran pissu karannut ihan omia aikojaan. Naftalla todettiin eturauhasen laajentuma. Lääkkeeksi saatiin viikon Ypozane-kuuri, joka on nyt syöty. Toivon todella ettei vaiva uusiudu. Jos kuitenkin uusiutuu, on syytä harkita kastraatiota.
Naftan anaalirauhaset olivat myös täydet. Ne eivät ilmeisesti tyhjene luonnollisesti. Onneksi ollaan vältytty tulehduskierteeltä niiden kanssa, eivätkä rauhaset ole koiraa vaivanneet. Barffaus saattaisi olla hoitokeino tähän, mutta eläinlääkärin mukaan joillakin koirilla rauhaset eivät tyhjene vaikka koiralle syöttäisi kiviä. Jos näyttää siltä että rauhaset eivät ala tyhjentymään itsekseen täytyy minun opetella homma itse.

Nafta käyttäytyi lääkärissä niin hienosti että sain olla koirastani ylpeä. Se istui rauhassa odotushuoneessa ja seisoi rennosti pöydällä. Ainakin siihen saakka kun niitä anaalirauhasia alettiin tyhjentää. Nätisti se antoi senkin toimenpiteen suorittaa.

Nafta on nauttinut kesästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti