perjantai 7. joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäivä

Joulu tulee niin hurjalla vauhdilla jotta tuntuu ettei tässä ehdi tehdä mitään muuta kuin stressaantua jouluhälinästä. Hommaa tässä huushollissa riittää. Siivous, joululaatikot, jouluverhojen ompelu, lahjat, joululepomiset ym. Joululahjojen suhteen olen päässyt sille asteelle, että olen päässäni miettinyt mitä ostan ja kenelle. Ainoat selvät ovat koirien lahjat. Naftalle aion ostaa uuden flexin, Mosselle teen uuden pannan ja valjaat jos aikaa riittää ja molemmille hankin vinkupallot. Meillä on yksi vinkupallo joka on päässyt niin suureen suosioon että sillä leikkii kaikki koirat jotka meillä kyläilevät ja Nafta ja Mosse vuorotellen ja välillä yhdessä. Nyt vinkupallo on mennyt rikki, se ei vingu enää kunnolla eikä se ole Naftan mielestä enää ollenkaan niin hauska.

Kaiken hälinän keskellä ehtii kuitenkin viettää itsenäisyyspäivän täysin ja vain koirien kanssa. Eilen heräiltiin kaikessa rauhassa ja sitten Nafta pääsi aamulenkille. Mosse kävi vain takapihalla. Päivällä Nafta lähti Sipe-koiran ja Saken ja Sipen isännän kanssa metsälenkille. Me Mossen kanssa sillä välin opiskeltiin paikka-käskyä, maahanmenoa ja katsekontaktia. Opeteltiin myös vähän pois-käskyä, sillä Mosse on välillä sellainen häirikkö, että pitää olla kokoajan Naftan kimpussa ja Nafta ei tykkää esimerkiksi riisua takkia pois jos Mosse roikkuu karvoissa. Myös antibiootin antaminen sujuisi huomattavasti helpommin jos Mosse ei yrittäisi vielä Naftan kitalaestakin nuolla lääkkeen makua. Mossea on ihana opettaa kun se on niin innokas ja namihullu. Maahanmeno oli ainoa juttu joka oli sen mielestä jotenkin ärsyttävä. Se irvisteli frolicin palalle ja hyppi sohvalle ja alas, sohvalle ja alas, sohvalle ja alas ja taas irvistys. Ihan hassu koira. Ehkei se jaksanut vain enää keskittyä.
Opiskelujen jälkeen lähdettiin Mossen kanssa ulos. Käytiin taloyhtiön yhteisissä tiloissa kurkkaamassa uusia paikkoja, käytiin saunassa ja kuivaushuoneessa ja pyykkituvassa. Vähän Mossea aluksi jännitti kun tiloissa kaikui niin kovasti ja lattiakin oli liukas. Mutta edettiin hitaasti ja herkuteltiin ja leikittiin ja suukoteltiin. Pian Mosse kulki kuin vanha tekijä. Sen jälkeen tehtiin pieni lenkki. Joku törppö päästi koiransa haistamaan Mossea vaikka sitä selvästi vähän jännitti. Onneksi koira oli ystävällinen ja Mossekin reippaasti haisteli ja heilutti häntää. Puolesta matkasta Hosuli ja Sandra liittyi lenkkiseuraksi. Lenkin jälkeen Hosuli tuli meille leikittämään Mossea. Eikä mennyt kauaakaan kun Nafta tuli kotiin ja Sipe oli myös mukana. Kyllä täällä oli aikamoinen meno ja meininki kun neljä koiraa hörskötti menemään! Ja Naftan ja Sipen leikit ovat niin hölmöjä että tavarat vaan lentelee kun nämä pojat pistää ranttaliksi. Niillä on semmoinen alistusleikki tai joku, Nafta yrittää kaikin konstein Sipen selkään ja Sipe ottaa Naftan pään suuhun ja sitten juostaan ja painitaan ja taas Nafta yrittää selkään. Välillä näyttää totisesti siltä että Nafta luulee Sipeä narttukoiraksi. Piti vähän katsoa ettei pienimmät jää jalkoihin ja välillä laitoinkin Sipen ja Naftan ulos riehumaan. Ainakin niillä oli hauskaa!Naftan pää aivan märkänä Sipen kuolasta <3Mosse oli ihan onnessaan kun täällä oli meininkiä! Se oli niin iloinen kaikista koirista ja Hosulin emännästä ja Sipen isännästä ettei se malttanut olla aloillaan ollenkaan. Hosuli ja Sandra sitten lähti näistä juhlista ensimmäisenä, jonka jälkeen Mossekin malttoi vähän rauhoittua. Nafta sen sijaan ei olisi rauhoittunut ollenkaan. Se piti laittaa maahan ja paikka-käskyn alle ja pitää siinä jotta poika rauhoittuisi edes vähän. Lopulta Mosse nukkui kun tukki, Nafta tuijotti Sipeä kuola valuen, häntä pienessä heilurissa ja Sipe loikoili tyytyväisenä. 

Kun Sipe lähti kotiin pojat söivät ja kaatuivat suorilta jaloilta sänkyyn nukkuivat aamuun asti, Mosse kainalossa ja Nafta peiton alle. Se on Naftan joku uusi juttu että se kaivautuu syvälle peittojen uumeniin ja nukkuu siellä. En tiedä onko sillä kylmä vai haluaako se olla Mosselta rauhassa. Oli miten oli, vauhdikas päivä takana joten tänään elellään sitten vähän rauhallisemmin!

Nafta pesässänsä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti