lauantai 29. joulukuuta 2012

Ruokapäivitys

Olen nyt päättänyt siirtyä Naftan kanssa pikkuhiljaa takaisin raakaruokaan, kun kivet ovat vihdoin lionneet pois. Toki ruokavalio on melko erilainen kuin ennen. Pitkien tutkiskelujen ja pohdintojen päätteeksi uusi ruokavalio alkaa olla selvä. Toki se varmaan tulee aikojen saatossa vielä muuttumaan mutta alkuun ainakin kokeillaan seuraavaa.

Perusmössö, jota Nafta tulee saamaan päivittäin koostuu riisistä (valkoinen), munista ja raejuustosta sekä kasvismössöstä jossa on soseutettuna jäävuorisalaattia, kurkkua ja vähän porkkanaa sekä kananmunia kuorineen. Lisäksi Nafta saa ölyjä; pellavansiemenöljyä, nutrolinia ja rypsiöljyä, mitä milloinkin. Lihapuoli koostuu kanan ja kalkkunan siivistä ja kauloista. Tällä tuntumalla kaulat tuntuisivat paremmalta vaihtoehdolta sillä niissä on vähemmän nahkaa ja nahkassa on melko paljon puriinia. Myös kalkkunan ja kanan jauhelihaa annetaan päivittäin, mutta melko vähäisissä määrissä. Ankka, hirvenliha ja rusakko ovat ilmeisesti myös vähänpuriinisia, mutta niitä meillä ei vielä ole. Sisäelimistä pysytään toistaiseksi loitolla, mutta vitamiinilisää aion antaa.

Riisin korvaan välillä makaronilla, munanuudelilla tai keitetyllä perunalla. Bataattia saisi myös antaa, mutta itse pidän sitä melko makeana koiralle. Kasvismössöön voi käyttää hyvin myös kesäkurpitsaa, vihreää paprikaa tai kaalia. Luonnonjogurttia ja marjoja lisään ruokaan satunnaisesti. Herkkupaloiksi annan pienen pieniä juustonpaloja ja välillä kinkkua.

Ruokaan siirrytään pikkuhiljaa kun nappuloita on vielä jäljellä. Katsotaan nyt miten ruoka toimii ja miten se Naftalle maistuu. Veikkaanpa että nappularuuan jälkeen se syö ihan mitä vain. Niin ja vesi! Se on tärkein kaikista. Ruoka lantrataan tosi vetiseksi varsinkin tuolle kuivakurkulle. Tärkeintä on että pissi pysyy laimeana!

Mosse sen sijaan saa pysyä nappuloissa vielä useamman kuukauden, kunnes suurin kasvuvaihe loppuu. On se toki saanut maistella yhtä sun toista, eilen ensimmäisen kanansiipensä ja voi kun se oli hyvvää! Mosse on syönyt rcn nappulaa, golden eaglea ja viimeisin pussi oli arden grangea. Kaikki on sopinut _ihan_ hyvin. Nyt kuitenkin kokeillaan vielä joko nutra goldia tai acanaa. Kaikki ruuat on maistunut Mosselle hyvin mutta tuntuu että kaikki muut ominaisuudet on IHAN ok. Turkki kiiltää ihan hyvin ja kakka on ihan ok. Haluaisin ruuan josta voi sanoa että se sopii TODELLA hyvin. Ei sellaista nappulaa ehkä olekaan..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti