maanantai 9. joulukuuta 2013

Joulukauppa

Kyllä täytyy sanoa että marras-joulukuu on mennyt aivan hujauksessa! Kouluhommia on ollut niin paljon että blogikin on jäänyt ihan unholaan. Ja hommia riittää vielä tästä eteenpäinkin, varmasti jouluun saakka.
Vaikka tämä onkin pääasiassa poikien blogi ja olen pitänyt sellaista linjaa että kirjoittelen vain niiden kuulumisista ja toilailuista niin nyt aion tehdä poikkeuksen. Aion nimittäin esitellä teille yhden kouluprojektin joka tuli nyt viimein valmiiksi. Ja koiriinhan se tietenkin liittyy..

Kurssi on valinnaisen mallistosuunnittelukurssin toinen osa. Ensimmäinen osa oli viimevuonna ja silloin suunnittelin letkeän kotiasun joka oli noo.. ihan ok ja sain siinä itselleni kivat yogapantsit mutta ei tuo vaatehomma tunnu ihan omimmalta. Kurssin toisen osan ideana oli suunnitella mallisto jollekkin yritykselle tai itselle ja hiukan testata miten se myy. Koska mulla on meneillään toinenkin yritysyhteistyökurssi, päätin että tähän en ota erillistä toimeksiantajaa. Mietin ja pähkäilin aikani mitä lähtisin tekemään.. meillä kun on näin viimeisellä vuodella hyvinkin vapaat kädet tehdä mitä vain.. No yllätys yllätys mieleen juolahti koirat ja koirien tarvikkeet.

Suunnitelma oli nyt siis tehdä pieni koiratarvikemallisto ja myydä se jossain. Facebookissa sitten osui silmään "Joulukauppa" joka avattiin ylistarossa Kriikun Myllyllä n.viikko-pari sitten. Suunnitelma oli selvä, aikataulu sitäkin tiukempi. "Jouluinen koiratarvikemallisto pieneen suloiseen joulukauppaan". Ei ehkä kuullosta NIIN aikaavievältä kuin mitä se sitten loppujenlopuksi oli.

Suunnittelu vei suuren osan ajasta, tein kymmeniä tunteja kokeiluja, graafista suunnittelua, lisää suunnittelua, laadin aikatauluja, suttasin vanhoja aikatauluja ja tein taas uusia. Silitin kymmeniä metrejä pellavaa, painoin käsin niihin kuviota ja heitin kaikki roskiin. Kun ei tullut juuri sellainen kun olin ajatellut. Ja taas uusia suunnitelmia..Leikkaamista, silittämistä, testiä toisen perään.. Lopulta löytyi se juttu mitä olin halunnut.

Malliston nimenanto oli myös oma prosessinsa. Päässä pyöri monenlaiset nimet mutta yksi oli sellainen mistä en päässyt yli enkä ympäri. Nimi tulee meidän vanhan Vanjo-koiran muistosta. Vanjo oli se koira jonka ansiosta meillä on nyt Nafta ja Mosse. Vanjon kanssa vietin koko lapsuuteni ihan aikuisiän kynnykselle. Vanjo on edelleen niin rakas ja tärkeä vaikka onkin siirtynyt jo sateenkaarisillalle. Ja Vanjon lempinimihän oli Vanttu joten tästä työstä tuli sitten Vanttu design.

Mallistoon kuuluu kahden kokoisia taluttimia, 2*170cm ja 2,5*170cm, pantoja sekä ketjulla että pistolukolla, kumpaakin kaksi kokoa, ketjupannat 2*25-50cm ja 3*30-60cm sekä pistolukolliset 2*26-44cm ja 3*35-57cm.
Kokojen sarjomisessakin oli miettimistä. Halusin että leveyksiä on kaksi, kapea ja leveä. Pienemmän tuli sitten sopia hyvinkin pienelle ja suuremman suurelle. Keskikokoisille koirille jäi valittavaksi haluaako leveämmän vai kapeamman pannan. Meidän pojat saavat leveät, Mosselle ketjupanta ja Naftalle varmaankin pistolukko. Taluttimissahan ei numeroina ole suurtakaan kokoeroa, mutta ratkaisevin eroavaisuus tulee lukossa, 2,5cm leveän taluttimen lukko on liian raskas ja massiivinen pienelle koiralle joten pienemmille syntyi sitten 2cm leveä kevyempilukkoinen hihna. Toki Nafta ja Mosse taitavat saada kapeammat taluttimet vaikkei mitään ihan pikkukoiria olekkaan, mahtuvat paremmin taskuun.

Päätös väreistä lähti punaisesta. Joulukauppaan kun oltiin menossa, piti mukana olla punaista! Ja musta tietenkin, se on perus väri joka sopii kaikille. Mietin kauan ruskean ja beigen välillä, mutta koska en osannut päättää otin mallistoon molemmat. Ja kirsikaksi kakun päälle vielä purppuranvioletti, kun oli niin nätin värinen. Olin suunnitellut kolmea väriä, mutta yhtäkkiä niitä olikin viisi, no ei muuta kun hihat heilumaan.

Joulukauppa on kaikin puolin niin suloinen kuin olla voi. Joka kerta kun käyn siellä, ei voi kun ihailla. Vanhat ihanat hirret ja pönttöuuni ja ulkona pauhaava koski.. ai että. Se on niin jouluinen ja paljon ihania tuotteita monilta kädentaitajilta! Tunnelmaan sopivaksi piti saada myös tuotteiden "myyntiteline". Paikanpäällä olisi ollut valmiiksi pöytiä joille tavaraa olisi voinut laittaa mutta mielestäni pannat ja taluttimet ei pöydällä tule oikeuksiinsa joten keksin mielestäni äärimmäisen hyvän idean! Aikaa ei ollut alkaa värkätä kovin monenmoisia myyntitelineitä joten nappasin vanhoista heinäseipäistä tehdyt tikkaat matkaan, kasan ikeasta ostettuja koukkuja sekä antassulta ostetun rengashenkarin taluttimille. Niistä syntyi oikein sievä ja miljööseensä sopiva teline!

Pantojen ja taluttimien lukot ja renkaat on ostettu pääasiassa antassulta. Sieltä olen saanut kiireessäni erinomaista palvelua ja pikaiset toimitukset. Pohjanauhat ovat nylonia ja ne on ostettu Killinkoskelta nauhalan tehtaanmyymälästä, eli nauhat ovat suomalaisia! Pilkut tuleekin sitten ihan kangaskaupasta.

Ja sitten pitemmittä puheitta kuviin! Niin ja jos joku haluaa tämmöisen ostaa niin kommenttia voi laittaa tai sähköpostia kujanpaa . jenna @ hotmail.com (posta välilyönnit). Niin ja facebookissa voi myös laittaa viestiä. Tuotteita on olemassa vain rajoitettu erä :)

HUOM! KUVAT ON OTETTU SALAMAVALOA KÄYTTÄEN, SAATTAA HIEMAN HAALISTAA VÄREJÄ.


Ei muuta tällä kertaa, mukavaa joulunodotusta <3

T.Jenna

10 kommenttia:

 1. Mistä tilasit nämä nauhat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eurokankaasta olen ostanut kankaat, jotka itse olen leikellyt ja silittänyt nauhaksi :)

   Poista
  2. ..Niin ja nuo mustat nylonnauhat on Killinkoskelta nauhalasta :)

   Poista
  3. kiitos vastauksesta nämä ovat ihanat!! :)

   Poista
 2. Ihania, mutta miksi pistolukkopannoissa on kaksi rinkulaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talutin tulee kiinni molempiin renkaisiin, näin ollen veto ei kohdistu muoviselle pistolukolle eikä vaaratilanteita pääse syntymään. Muoviset pistolukotkin kyllä kestää melko hyvin mutta välillä kuulee tarinoita siitä kuinka lukko on auennut omia aikojaan ja koira päässyt irti :)

   Poista
 3. tuo juttu missä lukee " vanttu " pannassa siis niin mistä tuollaisia merkkejä voi saada?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä voi kai tilata netistä jostain, mutta nuo olen tehnyt itse koululla :)

   Poista
  2. osaisitko kertoa mistä voisin tilata niitä? :)

   Poista
  3. Tuommoiset löysin ainakin, kummastakaan ei ole omaa kokemusta mutta tuosta SoMinesta olen kuullut positiivista palautetta. Halvemmalla varmaan saisi ulkoimaisista verkkokaupoista mutta niihin en ole tutustunut ollenkaan :)

   http://www.merkitse.fi/
   http://somine.fi/

   Poista