torstai 9. heinäkuuta 2015

Kesä on mökkeilyn aikaa

Koko vuoden harmitti kun viime kesänä ei ehditty juurikaan mökkeillä. Tänä kesänä on pyritty korjaamaan asiaa ja mökkeilemään viime vuodenkin edestä. Maanantaina taas otetaan nokka kohti ähtäriä ja ollaan sielä sen aikaa kun huvittaa. Tällä kertaa mukaan lähtee myös ystäväpariskunta ja heidän 3kk vauva. Pojat on kivasti jo tottuneet vauvoihin, kun niitä on lähipiiriin siunaantunut.

Provinssiviikonloppuna oltiin viimeksi mökillä ja pojat oli taas riemuissaan. Nafta saunoi hullun lailla ja Mosse räpiköi vedessä, nimenomaan räpiköi. Poika on surkea uimari vaikka intoa riittää vähän muillekkin. Niin kauan Mosse ui aivan omalla tyylillään kunnes keppi tai pallo on suussa, siinä kohtaa uinti muuttuu ihan normaaliksi. Nyt päätettiin kokeilla lelua joka näkyy vedessä vähän paremmin, kuulemma se voisi hieman auttaa. Pelastusliivejäkin ollaan kokeiltu mutta ei huomattu mitään vaikutusta. No, pääasia että koira pysyy pinnalla ja nauttii hommasta.

Kesän inhokit on tietysti mökillä aina läsnä, hyttyset, punkit ja käärmeet. Käärmeitä on onneksi vähän tai pysyvät hyvin piilossa. Viime reissulla nähtiin kyy ensimmäistä kertaa moneen moneen vuoteen, muistetaanpas taas seuraavalla kerralla tömistellä kunnolla. Onneksi tämä kyyn kohtaaminen päättyi ihan onnellisesti kaikkien osapuolten näkökulmasta, koirat oli sisällä ja kyykin sai pitää henkensä kun älysi hypätä veteen ja uida pois. Punkkeja ollaan nähty muutaman kerran, viime tai edelliskesänä oli molemmissa koirissa kiinni muutamat, kun karkotteen vaikutus oli syksyllä jo loppunut. Juhannuksesta irrottelin Nemosta muutaman punkin, mutta meidän pojat on säästyneet bayvanticin ansiosta. Hyttysiä sitten riittää ja niitä ei tunnu saavan pois tiehensä millään. Hyttyssavut, offit ja muut vehkeet on kokeiltu, kyllähän ne vähän auttaa mutta silti on aina jalat paukuroilla. Tuo bayvantic pitäisi ilmeisesti pitää sääsketkin koirista loitolla, mutta kyllä niitä viime reissulla ainakin söi. Ehkä sitä voisi koittaa laittaa turkkiin jotain, mutta toisaalta ei taida paljon auttaa kun koirat on järvessä kokoajan.

Yksi inhottava juttu meidän mökillä on viime vuosina vähän lisääntynyt.. nimittäin sinilevä. Vielä ei ole näkynyt mutta luultavasti loppukesästä taas ilmestyy. Toisaalta nyt on ollut niin kylmä kesä että toivottavasti edes vähän vähemmällä päästäisiin. En tiedä sitten onko noita sinilevälaatuja erilaisia, mutta joka vuosi ollaan kyllä ihan järvivedellä itsemme pesseet ja siinä uineet eikä kellekkään ole mitään tullut. Ja muutaman kerran on koirat ehtineet vettä juoda ennen kuin ollaan ehditty kieltää, ainakin muutaman kielellisen. Onneksi ei ole tullut mitään ja toivotaan ettei jatkossakaan tule. Olen koittanut pitkin kesää opettaa koirille että järvestä ei juotaisi ollenkaan vaan ainoastaan vesikiposta, mutta ilmeisesti järvivesi maistuu paljon paremmalle. Sinilevän aikaan sitten ei auta muu kuin vahtia koiria silmät kovana.

Näistä ikävämmistä puolista huolimatta mökkeily on valtavan ihanaa ja rentouttavaa, sellaista oikeaa lomailua kun taluttimet ja pannat saa jättää autoon ja koirat saa juoksennella saaressa aivan villeinä ja vapaina. Kelloon ei katsota, saunotaan, syödään ja kalastetaan. Ollaan vaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti