keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Saalistaja

Naftalle kuuluu hyvää. Kevät yrittää kovasti tehdä tuloaan mutta takatalvi laittaa kapuloita rattaisiin.

Ollaan touhattu viime aikoina yhtä sun toista. Käytiin kodalla paistamassa makkaraa Helmin, Lunan ja Manta-koiran kanssa.
Palloa ollaan pelattu kyllästymiseen asti. Ollaan käyty Naftan kanssa myös rusakkojahdissa muutaman kerran!
Tässä meidän lähellä on pelto, jossa on usein pupuja. Naftan voi hyvillä mielin päästää juoksemaan pupun perään, koska tiedän että se tulee kutsusta takaisin, eikä pellon lähellä ole autoteitä.
Länderin yksi parhaista puolista on mun mielestä riistavietti, tai sen puuttuminen. Riista on Naftan mielestä tosi kiinnostavaa mutta mamma on vielä kiinnostavampi!

Kun mentiin pellolle, Nafta sai heti vainun. Päästiin koiran irti ja se lähti jäljittämään. Pian heinikosta pinkaisi rusakko täyteen vauhtiin ja Nafta ampaisi perään. Ensimmäistä kertaa Nafta piti kunnon ajoääntä. Nafta hassu ajokoira. Se juoksi aika kauas kunnes rusakko hävisi näkyvista ja Nafta juoksi kieli pitkällä kuola valuen takaisin. Nafta oli niin onnellisen näköinen että olisi pitänyt kuva ottaa. Mutta taisin olla itsekkin niin tilanteessa että jäi sitten ottamatta.
Pupua Nafta ei ota kiinni vaikka saisikin (kopkop- ei ole ainakaan vielä ottanut). Viime kesänä se juoksi rusakon perässä koko ajan saavuttaen saalistaan, mutta kun välimatkaa oli vajaa metri, niin Nafta hidasti. Se vaan juoksi sen perässä. Sen sijaan hiiriä Nafta kyllä tappaa. Ja on tainnut jonkun linnunkin joskus teurastaa.

Tänään meillä alkaa toko, nimittäin omatoimitoko. Seinäjoella on vaikea päästä ryhmiin ja niihin saa jonottaa niin kauan että päätettiin kaverin kanssa ruveta treenailemaan ihan päiksemme. Meillä on treenit kerran viikossa ja harjoitellaan sitä mitä huvittaa. Tänään otetaan seuraamista ja paikkamakuuta ainakin. Treenien päälle tehdään pieni lenkki ja lopuksi päästetään koirat metsään riehumaan.

Nyt meillä jatkuu kevätsiivous, Nafta painuu sänkyyn imuria piiloon..

Nafta teurastaa palloa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti