torstai 7. maaliskuuta 2013

Kevät

Mossella starttasi eilen toinen pentukurssi, koirakoulu Fiiliksen riveissä. Nyt on siis koulua joka keskiviikko ja lauantai. Halusin mennä kahdelle eri kouluttajalle, jotta saisi maksimaalisen hyödyn ja kahdet vinkit ja siksi että Mosse pääsisi säännöllisen usein harjoittelemaan ryhmässä olemista. Eilen Mosse käyttäytyi mallikkaasti ja jaksoi hyvin keskittyä. Vähän se ömähteli suurelle setterille joka oli niin pelottavan näköinen pimeässä, mutta pystyi silti työskentelemään sen läsnäollessa. Ja saatiin hyvin harjoiteltua "jätä"-käskyä, joka meillä merkkaa sitä että huomio kiinnitetäänkin mammaan ja istutaan eteen kauniisti. Eilen harjoiteltiin kontaktia, luoksetuloa ja kohdentamista. Kurssin päätteeksi vaihdoin Mossen Naftaan ja treenasin sen kanssa samoja juttuja.

Sain muutaman hyvän vinkin koiran irtipitämiseen, jottei se lähtisi niin kauas, kuten Naftalla on tapana (varsinkin kun se kirmaa tekemään isompaa tarvettaan, silloin se menee KAUAS). Jos koira on jo liian kaukana, pysähdyn ja heti kun koira vilkaisee juoksen toiseen suuntaan, kuulemma Tommy Wirenin taktiikka. Ja kun koira on sopivalla etäisyydellä ja ottaa kontaktin, huikkaan "tule" ja peruutan ja kehun ja palkkaan kun se tulee. Testattiin Naftan kanssa tuota eilen ja toimi valtavan hyvin, ainakin leikkinä. Naftan mielestä se oli hauskaa kuin mikä. Se juoksi aina vähän matkaa ja otti kontaktin ja innoissan takaisin. Nafta kyllä osaa huolehtia laumastaan eikä sitä tarvitse metsässä huudella, kyllä se seuraa mihin mennään, mutta välillä se hairaantuu turhan kauas varsinkin suorilla teillä. Kokeillaan nyt treenata tätä ja katsotaan mitä tapahtuu.

Tänään tulin päivällä kotiin ja mietin mikä haisee palaneelta karvalta tai solariumilta. Vastassa oli Mosse ja läähättävä Nafta?! Hetkonen mietin... Nafta kävi tervehtimässä epätavallisen nopeasti ja huomasin että sen kylki oli tulikuuma, no ei ihan tulikuuma, mutta kuuma kumminkin. Kun oli tervehditty Nafta juoksi sohvalle ja kellahti sohvannurkkaan kyljelleen OTTAMAAN AURINKOA! Huvittava tyyppi. Kauankohan se oli siinä jo makoillut kun sen oli niin hiki. Se poika kyllä palvoo aurinkoa. Kevät on tullut.

Sää on ollut koko päivän mitä mahtavin. Aurinko on paistanut kirkkaalta taivaalta. Eipä tällaisena päivänä voi muuta kun lähteä ulkoilemaan.


2 kommenttia:

  1. Toi alin kuva on aivan mielettömän ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Parhaat ystävykset <3 Tuosta kuvasta ajattelin teettää suurennoksen ja kehystää seinälle :)

      Poista