keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Kuraa

Kevään varjoisin puoli on nyt alkanut. Kuraa on joka paikassa ja joka lenkin jälkeen koirat pääsee tassupyykille. Kumpikaan ei tykkää hommasta enkä minäkään siitä kyllä nauti.

Pääsiäinen oli niin ihanan aurinkoinen, että kurakintut eivät mieltä latistaneet, mutta nyt on jo muutaman viikon eletty harmaassa, sateisessa ja tuulisessa säässä. Lumi on sulanut kiitettävää vauhtia mutta sitä märkää on sitten senkin edestä. Eteisestä pesuhuoneeseen menee kurakuja. Kaikki sillä välillä on hiekassa ja pölyssä ja liassa. Mutta eipä niitä huvita siivota kun tietää sen näyttävän seuraavan lenkin jälkeen tismalleen samalta.

Maanantaina löydettiin tästä ihan läheltä kiva kenttä keskeltä metsää. Nafta, Mosse ja Hosuli juoksi ja rellesti sydämensä kyllyydestä. Pojat kaivoi mutaan kuoppia niin että rapa lensi. En jaksanut kieltää. Sotkekoon.

Kun tultiin kotiin päätin pestä molemmat koirat oikeen shampoolla, vaikka tiesin että iltalenkin jälkeen viimeistään tietää tehneensä turhaa työtä. Mosselle shampoo-pesu oli elämänsä ensimmäinen. Länderiähän ei tarvitse kovin usein pestä. Nafta pestään kunnolla ehkä pari kolme kertaa vuodessa plus silloin kun poika päättää kieriä p***assa. Ja jouluna tietysti.

Meillä on kahta eri shampoota. Toinen, jota käytän useammin on Pet Silk merkkistä ja toinen Tearless Texture Plus. Molemmat karkealle karvalle suunnattuja. Pet Silkkiä käytän enemmän tuoksun vuoksi. Molemmat kyllä tuntuu pehmentävän karvaa aikalailla. Ennen meillä oli Artero -merkkistä Vitamin vitalising bath- shampoota, joka oli ihan toista luokkaa. Se ei pehmentänyt Naftan karvaa lainkaan, päinvastoin, joskus tuntui että se jopa muuttui entistä karkeammaksi. Ja tuoksui mielettömän ihanalta <3 Mutta se pahus meni ja loppui enkä ole löytänyt uutta purkkia tilalle. Vinkata saa jos joku tietää mistä löytyy! Edellinen purkki oli ostettu voittajasta. Sinnehän meillä on Mossen kanssa tähtäin, että josko viimeistään sieltä sitä sit saisi.

Kun koirat oli pesty menin itse vielä suihkuun. Nuohan riehaantuu aivan älyttömästi jo pelkän tassupyykin jälkeenkin. Suihkun jälkeen kävelin makuuhuoneeseen jossa odotti sänky jonka päällä oli 0/5 tyynyä, 0/2 peittoa, 0/1 lakanaa, 0/1 petauspatjaa ja 2/0 märkää mutta hyväntuoksuista ja puhdasta koiraa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti