tiistai 29. lokakuuta 2013

Seinäjoki kv

Mossen ensimmäiset viralliset näyttelyt on nyt näytelty. Reilu viikko sitten oli meidän kotinäyttelyt täällä Seinäjoella. Seinäjoen näyttelystä en kovin paljon tykkää, kun sielä on aina niin pienet kehät ja vähän tilaa liikkua, mutta onhan se aina osallistuttava kun kerrankin ei tarvitse reissata mihinkään.

Lauantaina saatiin vieraita lempäälästä ja nousiaista. Mosse sai vieraakseen äitinsä Piipon sekä siskonsa Vilkun ja Ruskan. Nafta oli enemmän innoissaan koirien mukana tulleista ihmisistä, Jussista, Helenasta ja etenkin Petrasta. Nafta oli ikävöinyt Petraa, ja heti kaukaa tunnisti ja syöksyi syliin pusuttelemaan <3

Pienen tutustumislenkin jälkeen koirat tuli hyvin juttuun keskenään. Ulkona treenattiin vielä  seuraavan päivän koitosta varten etenkin kasvattajaryhmää. Itse en ollut semmoisessa ikinä ollut enkä muista edes seuranneeni miten homma etenee.

Länderiletka, Vilkku, Mosse, Piippo ja Nafta

Mosse ja Vilkku tanssii

Mosse ja Vilkku

Mosse nauttii kun tytöt piirittää

Mosse ja Ruska

Tää on niin Naftan tapaista, kun on leikkikavereita, hän hakee lelun ja leikkii ihan yksin, muut tyytyköön väistämään

Mosse aika polleena


Seuraavana päivänä kello soitti varhain. Kerrankin kehä ajoissa. Mosse oli koko kehän ensimmäinen koira ja meillä oli hyvin tilaa ja aikaa harjoitella kehässä vielä ennen koitosta. Tuomarina Maija Mäkinen. Luin jostain etukäteen että tämä tuomari on melkoisen turkkitarkka ja siihenhän meillä homma kaatui. Mosse käyttäytyi nätisti ja ei saanut pöytäpaniikkia mitä pelkäsin ehkä eniten. Tuomari oli ystävällinen ja käsitteli koiraa nätisti.

"13kk ryhdikäs maskuliininen uros jolla hyvät mittasuhteet, hyvä pää, korvat, kauniit tummat silmät, hyvä purenta, vahva kaula, hyvin kehittynyt tilava rintakehä, voimakkaasti kulm.takaa. Seisoo hieman pihdissä, hyvä luusto, käpälät ja häntä, liikkeessä hyvä ylälinja. Liikkuu pitkällä askeleella hyvin edestä, ahtaasti takaa. Liian silkkinen peitinkarva, turkki saa karkeutua. Temperamenttinen luonne"

Eri sieltä tuli. Arvostelun jälkeen tuomari tuli kertomaan miksi ei antanut SA:ta. Kuulemma takaliikkeistä ei tarvitse kantaa huolta, ne tulee iän myötä, mutta karva oli tänään liian pehmeä. Niinhän se olikin, kun messaria varten on trimmattu ;)
Arvosteluun olin kyllä tosi tyytyväinen ja Mossen käyttäytymiseen koko näyttelyn ajan, myös kehän ulkopuolella. Siellä se tutustui toiseen urokseen, Topiin, mitä en olisi ihan heti uskonut kun tuolla nyt on vähän tuota uros-uhittelua ollut. 

Kasvattajaryhmään päästiin tietysti myös. Piippo ja Piipon kolme pentua oli yhdessä arvosteltavina. Hyvä arvostelu tuli siitäkin ja KP eli kunniapalkinto. Tuomarin sanallinen palautekin oli kyllä mieltä lämmittävää. Hyvää harjoitusta oli tämäkin messaria varten :P

Saa nähdä koska alan jännittää sitä reissua..huhhuh.. no ehkä siitä selvitään. Aiotaan lähteä messariin matkailuautolla Mossen ja Sandran ja Sandran koiran Hosulin kanssa. Sakke ja Nafta jää kotiin. Aiotaan Mossen ja tyttöjen kanssa ottaa reissusta kaikki mahdollinen irti, siellä näytti olevan mielenkiintoisia luentojakin, jos sitä ehtisi niitä kuuntelemaan. Ja rahaa on alettu jo säästää jotta saadaan siellä sitten shoppailla oikeen kunnolla! Kovasti pitäisi tässä vielä muistaa treenailla....

2 kommenttia:

  1. Mukavaa Helsingin reissua teille.Toivotaan että olisi vielä hyvät kelit ajella!!;) Tanja&länderit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tanja! Joo toivotaan että kelit olisi suotuisat ja reissu muutenkin mukava :)

      Poista