tiistai 27. tammikuuta 2015

Talviliikuntaa

Välillä sitä väsähtää perinteisiin remmilenkkeihin ja kaipaa jotain vaihtelua. Meillä on tässä kyllä metsää lähellä jossa pojat voi päästää vapaana kirmaamaan, mutta sitä samaa tallustamista se on itselle. Sakke pyöräilee jonkin verran poikien kanssa näin talvellakin mutta mä en tohdi ainakaan ennen kun saan sen pyöräilykypärän hankittua. Syksyllä oli ihana lenkkeillä potkupyörällä. Pojat sai vetää ja juosta ja minä viiletin tukka hulmuten perässä. Kyllä sillä on muutaman kerran talvellakin menty mutta onhan se sata kertaa raskaampaa kun maassa on lunta.

Viimeviikolla sain vihdoin hankittua itselleni sukset, sauvat ja monot! Monot löytyi kirpparilta, sukset oli jonkun sukulaisen vanhat ja sauvat ostin prismasta. Seinäjoella on kaksi koiralatua joista toista ollaan nyt hiihdetty muutaman kerran. Ensimmäisellä kerralla olin aivan superinnoissani, suksi luisti tosi hyvin, sää oli hyvä ja pojat maailman onnellisimpia. Eilen käytiin toisen kerran ja kova vastatuuli vähän latisti, poikia ei huvittanut, mulla oli huono pipo ja korvat jäätyi ja lisäksi luistelubaana oli ihan jäinen ja huono. Sisulla mentiin 6km.

Naftalle ja Mosselle ei tarvinnut yhtään selitellä mikä on homman nimi vaikkei Mosse ole hiihtänyt ikinä ja Naftakin vain yhden ainoan kerran. Ne on vetänyt perässään jos jonkinmoista härpäkettä, pyörää, potkupyörää, rattikelkkaa ymym. joten jutun juju oli selvä.

Kunnon vetovaljaat pitäisi hankkia. Nyt mentiin perinteisillä pehmustetuilla y-valjailla. Naftalla olis kaapin kätköissä husky-valjaat, mutta luulen ettei ne enää sille mahdu. Mosselle voisin testata niitä ja tehdä Naftalle uudet. Välillä kyllä ärsyttää että osaa ommella. En voi enää ostaa mitään kaupasta miettimättä että tämänkin voisi kyllä tehdä helposti itse. Tykkään tehdä mutta kun siitä tulee pakkomielle niin hommat alkaa kasaantua. Nytkin pitäisi ommella valjaiden lisäksi hiihtopipo, sauvoihin paremmat käsilenkit jnejne plus tuo ripakopallinen keskeneräisiä projekteja.. Ja kun nykyään kankaatkin maksaa niin paljon että harvemmin sitä edes mitään säästää jos ei ole hamstrannut juuri sattumalta sopivia kankaita alesta tai kirpparilta kaappiin.

Tavoitteena olis nyt käydä aluun ainakin 1-2 kertaa viikossa hiihtämässä. Ja lopputalvesta ehkä se 3 kertaa/viikko. Mutta, summa summarun, hiihtäminen on kivaa ja koirahiihto superkivaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti