torstai 8. tammikuuta 2015

Ensimmäiset kuulumiset vuodelle 2015

Heippa vaan!

Joulu tuli joulu meni. Kinkkukiloista ei olla ihan vielä päästy eroon mutta tänään starttaa taas ohjatut aksatreenit niin asia pitäisi olla hoidossa ainakin mun ja Mossen osalta! Mossen kilot kyllä karisisi varmaan aikalailla kun pojan trimmaisi, on meinaan sellainen talviturkki klopilla ettei ole ennen nähty! Mutta antaa nyt kasvaa, trimmataan sitten vaasan näyttelyyn. Joskus aion kokeilla kuinka pitkäksi Mossen karva kasvaisi jos ei ollenkaan trimmaisi. Maahan asti veikkaan..

Mossen aksa siis jatkuu JEE! Näin jo viimeyönä unta että oltiin treenaamassa, toki unessa esteinä oli liukumäkiä ja karuselleja! Tämän vuoden puolella olis tarkoitus koittaa kisata, ainakin epiksissä. Kun vaan saatais ne kontaktit vähän varmemmiksi...

Naftan kanssa koitan käydä aksaamassa myös jonkin verran.. ja olishan tuossa pihassa nuo kepitkin mitkä voisi sille opettaa tai kontaktia.. Nyt ollaan kyllä laiskoteltu koko joulu ja koko joulukuu niin että tuntuu vaikealta palata ruotuun.. Ensviikolla tarttis meikäläisen alottaa opinnäytetyö, no eikö tämä tästä.. Naftalle ajattelin katsastaa jotain toko, rallytoko tai naksutin-kurssia. Kunhan lumet sulaa niin aiotaan käydä maastojuoksutreeneissä mutta eipäs mennä nyt asioiden edelle. Nafta on niin superviisas koira että sen aivot menee ihan hukkaan ellei sen kanssa tee jotain missä se saa käyttää päätänsä ja niin se vaan on että monesti ei tule tehtyä ellei ole joku kurssi jossa joku antaa ne kotiläksyt ja käskee opettaa tiettyjä juttuja.

kuka heittäis nakkelle keppiä?


Mosselle opetin joululomalla hajutunnistusta. Yllättävän hyvin poika pärjäsi. Oppi haistamaan kolmea eri purkkia ja sen purkin kohdalla, jossa oli oreganoa, merkkasi hajun menemällä makaamaan purkin viereen. Naftallekkin koitin opettaa mutta se on niin kova poika tarjoamaan näitä koskemisiaan. Siinä kohtaa kun se oli viidennen kerran tassulla kipannut oreganot pitkin lattiaa, tarjonnut kestoa, kestoa lisää kestoa, seissyt nenä kiinni missä tahansa purkissa ikuisuuden ja taas tarjonnut tassukosketusta, nenäkosketusta, tassukosketusta, molempien tassujen kosketusta ja taas nenäkosketusta, luovutin. Nafta sai sitten oppia niinkin hyödyllisen taidon kun kellon soittaminen. Ostin sille sellaisen kellon joka on hotellien aulassa, mistä saa henkilökuntaa paikalle. Nafta osaa nyt soittaa kelloa. Ajattelin laittaa kellon takaovelle jotta Nafta voi kelloa soittamalla pyytää ulos! Saamattomuuttani kello on edelleen kaapissa.. Naftalle opetin myös valojen sammuttamisen.. Seinään tuli heinot naarmut kynsistä!

2kk sitten Mossella ei ollut vielä talviturkkia...

Nyt on!


Joululomalla molemmat pojat on päässeet tutustumaan tärkeään ja erityiseen henkilöön, mun ja Saken tulevaan kummipoikaan! Nafta tapasi pienokaisen kun tämä oli 10päivää vanha ja Mosse 3viikon ikäisenä. Kumpikaan pojista ei ole juuri ollut lasten saati pienten vauvojen kanssa tekemisissä. Molemmilta sujui treffit niin ihanasti että! Nafta oli niin hellä ja ihan luontainen vauvanhoitaja! Mossea ei niin kovin paljon kiinnostunut mutta näytti kyllä vauvalle leveimmän hammashymynsä ja osasi olla Mosseksi tosi varovainen!

Nyt sitten eletään 2015 vuotta.. huhhuh.. ei viitsi edes sanoa miten tää aika juoksee..
No mutta, paljon kivaa ja paljon jännää olis kai tälle vuodelle luvassa! Ne Mossen aksastartit tai startti! Päätin myös leipoa Mossesta tämän vuoden aikana sen valion! Yhtä sertiä huutaa. Naftaa olis tarkoitus saada vähän laihdutettua(again) joten se tietää Naftalle paljon liikuntaa! Pojille on tiedossa myös lisää tutustumista vauvaan. Mun olis tarkotus valmistua ja on tässä jotain suunnitelmia sinne valmistumisen jälkeiseen elämäänkin, mutta niistä lisää sitten kun ovat ajankohtaisia!

Eli eipäs muuta kun tuulta päin ja antoisaa vuotta 2015 kaikille!

3 kommenttia:

 1. Voi Mössöä ja kiharakarvoja <3

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Ihania Ländereitä! Millasia sinun koirasi ovat luonteeltaan? :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Nafta on melko rauhallinen, mutta tarvittaessa kyllä hyvinkin sähäkkä. TOSI älykäs ja harkitsevainen, epäilen että Nafta luulee olevansa ihminen :D Kova poika leikkimään ja rakastaa tehdä temppuja, uida, juosta, olla mökillä, tykkää agilitystä ja nenänsä käyttämisestä! Nafta on tosi ihmisrakas ja sopeutuu nopeasti uusiin juttuihin. Mosse on ihan mammanpoika, oikea sylivauva, haluaa paljon huomiota niin ihmisiltä kuin Naftaltakin. Mosse rakastaa ylikaiken agilityä ja kaikkea nopeaa toimintaa, Mosse ei jaksa yleensä olla kovinkaan kärsivällinen vaan kaikki pitäis tapahtua heti just nyt :D Mosse on tosi kiltti mutta varauksellisempi kuin Nafta, Mosse tarvitsee aina vähän aikaa uusien juttujen käsittelemiseen mutta sopeutuu kyllä kun antaa rauhassa sopeutua :) Mossekin on tosi leikkisä. Mosse jaksaa usein leikkiä yksikseenkin lelulla mutta parasta on jos saa houkuteltua Naftan mukaan vetoleikkiin. Molemmat on tosi huumorintajuisia ja ymmärtää kun niille nauretaan. Molemmat oppii nopeasti joten ovat hyviä harrastuskoiria. Mitähän muuta.. no maailman rakkaimpia tietysti <3 Täs nyt tällänen pikainen läpileikkaus niiden luonteista, voisin jossain vaiheessa kirjoittaa koko tekstin aiheesta :)

   Poista