keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Seinäjoki Kr

Viikonloppuna oltiin Mossen kanssa näyttelyssä pitkästä aikaa. Ihanaa oli kun ei tarvinnut lähteä kauas vaan näyttely oli täällä kotopuolessa. Tuomarina oli hollantilainen Jos Dekker. Mukava tuomari kaikinpuolin. Jutteli koiralle ja oli iloinen ja rento.
Mosse seisoi hyvin ja antoi tutkia hienosti. Liikkuminen ei sujunut ihan parhaalla mahdollisella tavalla, matossa oli Mosselle niin paljon hajuja että poika olisi mielummin jäänyt tutkimaan niitä. Myös se oli hieman ongelmallista että koko lattia ei ollut yhtä suurta mattoa vaan lattiaan oli teipattu käytävämattoja. Mosse onnistui sitten monta kertaa astumaan ohi matosta ja luistelemaan liukkaalla lattialla. Tuomari oli ehdottomasti "kurkuttamista" vastaan eli koiran piti kulkea täysin löysällä taluttimella. Normaalisti Mosse kulkeekin, vaan nyt sitä oli pakko vähän kiskoa hajuilta mukaan ja siitä tuomari huomautti heti. No onneksi toinen rinki sujui ihan löysällä narulla.
Mulla ei taaskaan ollut mitään odotuksia, sillä olin googletellut tuomaria etukäteen ja kaikkien mielipide oli se että tuomari tykkää pienikokoisista ja Mossehan ei mikään ihan pieni poika ole. Karva kuitenkin oli nyt pitkästä aikaa melko optimi joten avoimin mielin ekaa kertaa avoimeen luokkaan.

Tuomari tykkäsi Mossesta kovasti. Luonnetta kehui sataan kertaan. Mosse kyllä näyttikin parhaat puolensa kun oikeen heilutti häntää kun tuomari kopeloi. Ja arvostelu tulee tässä:

"Big boy. Nice prop. in head & body. Well chiselled head. Nice ear carriage. Lovely eye. Strong bite. Good front. Very nice body & topline. Lovely expression. Can move ok, could be firmer in front. Good hard coat condition. Lovely temperament."

Tällä arvostelulla irtosi ERI, SA, Sert & ROP! Ja ei muuta kun kohti ryhmäkehää!Ryhmäkehässä tuomarina oli samainen Jos Dekker. Mietin ensin jäädäänkö ryhmiin vai ei, mutta koska kotimatka oli lyhyt niin päätin että mennään edes harjoituksen kannalta. Mainetta ja kunniaa ei saatu mutta hyvä mieli jäi. Esiarvostelussa tuomari ei tutkinut enää Mossea mutta kävi erikseen kiittelemässä Mossen hyvää käytöstä ja kertoi tulleensa hyvin onnelliseksi Mossen hyvästä luonteesta!Mosse sai palkinnoksi lahjakortteja, koska ajattelin että niillä saadaan koiralle jotain pokaaleja mukavampaa ja muistoksi jäisi kuitenkin ruusukkeet. Mosse sai valita findogsilta itselleen lelun ja herkut. Kolmannella lahjakortilla ostettiin karva-alusta sängyn alle. Mosse tykkää nukkua nykyään sängyn alla ja kyynärät on taas alkaneet kulua kovasta lattiasta.Yhtä sertiä vielä kaivataan. Mihinkään näyttelyyn ei olla tällä hetkellä ilmottu eikä tämän vuoden puolella olla menossakaan. Alkuvuodesta jatketaan taas näyttelytouhuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti