sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Muutoksia ruokailussa

Nyt on Naftan ruoka-asiat saatu kondikseen. Ollaan tässä kyllä aika lailla välpättykin annoskoon ja muiden kanssa. Silloin kun Nafta söi vielä nappuloita, sai poika ruuan kerran päivässä. Suuri muutos barffauksen myötä on tullut siinä, että ruokaa on annettu kaksi kertaa päivässä. Kuitenkin noin kuukausi sitten alkoi aamuruuat maistua kokoajan huonommin ja huonommin. Iltaruuan Nafta söi hyvällä halulla mutta lopuksi aamuruokaan ei koskettu ollenkaan. Aamulihat meni kerta toisensa jälkeen roskiin, joten päätettiin siirtyä yhteen ruokaan päivässä. Ja se kannatti. Nyt poika taas syö melkein kaiken mitä tarjoillaan. Ruoka annetaan siinä ilta kuuden aikoihin. Nafta syö yleensä heti 3/4 ruuasta ja säästää loput illaksi. Iltalenkin jälkeen se käy sitten nuolemassa kipon tyhjäksi.

Sisäelimet on toistaiseksi jääneet vielä kippoon. Jos maksaa tai sydäntä on tositosi vähän, saattaa Nafta syödä ne. Broilerin sisäelinseosta menee jos sitä on tarpeeksi pieni määrä sotkettu muuhun ruokaan. Sen sijaan kuivattu keuhko on suuri suosikkiherkku. Seinäjoen näyttelystä ajattelin ostaa muitakin kuivattuja sisäelimiä, jos niitä saisi syötettyä edes siinä muodossa. Maksat ja sydämet ajattelin koittaa keittää.

Luuateriat koostuu vielä pääosin kalkkunan ja kanan osista, sillä naudan rustoluut Nafta on oksentanut. Pidetään niistä nyt vähän taukoa ja kokeillaan myöhemmin uudelleen. Porsaan ja hevosen luut ovat hankintalistalla.

Kasvisten kanssa ei ole ollut mitään ongelmaa vaikka pelkäsinkin Naftan nirsoilevan. Ollaan tehty itse kasvismössöä, jossa on yleensä ainakin porkkanaa, paprikaa, jäävuorisalaattia, kurkkua ja kaalia. Välillä myös kukkakaalia, kiinankaalia, tuoreita yrttejä, lanttua.. Mitä nyt kaapista sattuu löytymään. Kasvismössöön ollaan lisätty välillä kananmuna kuorineen.

Öljyinä ollaan käytetty lohiöljyä, pellavansiemenöljyä ja kylmäpuristettua rypsiöljyä. Lisäksi Nafta saa välillä oluthiivaa ja metsälenkeillä se syö puolukoita ja mustikoita.


Tällä hetkellä Naftan ruokavalio näyttää esimerkiksi tältä:

Maanantai

Kalkkunan jauheliha
Jauhettu lohi
Kasvismössö
Öljyt

Tiistai

Broilerin luulihamurska
Kanankauloja

Keskiviikko

Sika-nautajauheliha
Jauhettua hevosenlihaa
Kasvismössö
Öljyt
Oluthiiva

Torstai

Puolikas kalkkunansiipi

Perjantai

Broilerin jauhelihaa
Sisäelimiä
Porkkana-kurkkuraaste
Öljyt
Oluthiiva

Lauantai

Kanansiipiä
Kanan selkärankaa

Sunnuntai

Sika-nautajauheliha
Broilerin sisäelinseos
Kananmuna
Öljyt



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti