lauantai 6. lokakuuta 2012

Tulvii Pohjanmaa..

Etelä-Pohjanmaalla tulvii. Tällä on poikki valtateitä ja pikkuteitä. Ja meidän lenkkipolku. Tässä lähellä menee mukava kävelyreitti, joka on useimmiten meidän iltalenkki. Lenkki ylittää pienen joen joka nyt tulvii niin että jos sillan ylittäisi, olisi jalat ainakin polvia myöten märkänä. Päätettiin sitten kiertää toista reittiä.



Koko viikon on satanut. Naftalle on täytynyt ihan keksimällä keksiä ajanvietettä, kun lenkit ovat jääneet tavallista lyhyemmiksi. Eilen aamulla Nafta kieltäytyi aamulenkistä täysin. Herätin koiran tavalliseen tapaan puoli seitsemän aamulla. Näin ikkunasta että vettä tulee, joten puin Naftalle sadetakin. Sen ilme oli jo siinä kohtaa melko kärsivä, se olisi halunnut jäädä nukkumaan. Ulko-ovella Nafta löi jarrut päälle. Ei suostunut tulemaan katoksen alta sateeseen. No, lopulta sain vastahakoisen koiran raahattua tielle. Se ei katsonutkaan muhun päin, kulki vain korvat luimussa ja silmät sirillä mun perässä. Päästiin vähän matkan päähän kun Nafta löi taas jarrut päälle. Siinä kohtaa alkoi olla jo itselläkin kärsivällisyys vähissä ja aika myös. Käännyttiin kotiin. Koira paineli edellä tuhatta ja sataa. Se ei edes pissalla käynyt. Sisällä paineli suoraan sänkyyn sadetakki päällä. Pakotin koiran käymään takapihalla pissalla ennen töihin lähtöäni. Onneksi se pissaa käskystä. Toki tämä pissa tuli sitten terassin laudoitukselle, mutta tulipahan kuitenkin!

Tänään sade ei sitten haitannutkaan enää ollenkaan. Aamulenkki meni Hosulin seurassa ja päivälenkki metsässä vapaana. Äsken käytiin vielä katsomassa tulvivia jokia, eikä vettä enää satanut nimeksikään. 

Sisällä ollaan touhuttu viikon aikana mm. lelunpiilotusta, pallonheittelyä, naksutinta, sirkustemppuja, namipiiloa ja älypelejä. Ollaan kyllä myös makoiltu ja laiskoteltu, syöty herkkuja ihan huviksi vain ja nukuttu monia päiväunia. 



Nafta esittelee sirkustemppujaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti