keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Sosiaalistamista

Mosse on äärettömän energinen pentu. Se ehtii joka paikkaan ja kokeilee kaikkea suuhunsa. Uskoo kyllä hyvin kun kielletään, mutta jotain sallittua on aina tarjottava tilalle, muuten hampaat iskee jo seuraavaan kohteeseen. Meillä onkin nyt joka pöydän ja hyllyn reunalla puruluita ja leluja, jotta kädenulottuvilla olisi aina jotain.

Mossen kanssa yritetään nyt panostaa sosiaalistamiseen vielä enemmän kuin Naftan kanssa sen ollessa pieni. Kuulemma ensimmäiset kuusi viikkoa uudessa kodissa ovat ne tärkeimmät, silloin pentu on oppivaisimmillaan. 
Mosse on tavannut jo paljon koiria ja ihmisiä, lapsia ja aikuisia sekä vanhuksia myös. Mosse on nähnyt myös paljon maailmaa mun takin sisältä. Se kun ei vielä jaksa pitkiä lenkkejä, niin päätin ommella sille pienen pussukan takin sisään, jottei se valuisi takin alta pois. Sieltä se katselee tarkkaavaisesti mitä Nafta tekee ja välillä nukkuu. Siellä on myös lämmin. Mossella on toki villaneule, mutta sen tulee silti nopeasti kylmä. Työn alla onkin Mosselle kunnon toppamantteli. Poika kasvaa kyllä sellaista vauhtia että tässä saa varmaan ommella joka viikko uuden!

Nafta on oiva apuri sosiaalistamisessa, sillä sen mielestä missään ei ole mitään outoa (paitsi röhisevissä lyhytkuonoisissa koirissa). Mosse tarkkailee selvästi Naftan suhtautumista asioihin ja toivottavasti imee jotain itseensä. Keskustassa ollaan kierrelty muutamia kertoja ja Mosse on tottunut hyvin jo autoihin, mopoihin, polkupyöriin, lastenvaunuihin ja rekkoihin ja linja-autoihin. Alkuun sitä pelotti skeittaavat nuoret, mutta niihinkin se jo tottui kun näki niitä toisen kerran. Rautatieasemalla pentu marssi kuin vanha tekijä. Kaikkia ihmisiä se olisi halunnut käydä moikkaamassa. Kuulutuksia se ei ottanut kuuleviin korviinsa eikä hissiinmenokaan pelottanut ollenkaan! Mosse on tosi reipas!

Tänään Mossella oli pentutreffit Tyynen ja Ladyn kanssa. Lady on tyynen sisko. Tytöt ovat Mossea jonkin verran suurempia, mutta minkä Mosse jää koossa jälkeen, sen se paikkaa kovalla äänellä, juuri niinkuin Naftakin.

Nafta on ollut edelleen pennun kanssa erittäin kärsivällinen ja ihana! 

Mosse sai tänään myös teipit korviinsa. Ovat alkaneet niin nousta ja taittua sivuille. Mutta toisin kuin Nafta aikoinaan, Mosse ei edes huomaa teippejä. Tuskin huomasi edes kun niitä laitettiin, niin tarkkana se söi jotain herkkupalaansa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti