lauantai 10. marraskuuta 2012

Mosse

Tasan viikko sitten meille muutti pieni pumpulipallon näköinen otus joka sai nimekseen Mosse.Kaikki on sujunut hyvin. Kotimatkan Mosse nukkui kuin tukki. Nafta suhtautui uuteen tulokkaaseen hyvin. Haisteli sen läpi ja oli hieman ihmeissään. Ensimmäisenä yönä Mosse nukkui semmoset yli kymmenen tunnin yöunet herättämättä meitä lainkaan.

Parin päivän jälkeen Nafta alkoi rentoutua ja sopeutua ajatukseen pennusta. Nyt pojat nukkuvat vierekkäin ja leikkivät yhdessä. Ja osaa Nafta pentua komentaakkin. Mosse kokeilee jatkuvasti Naftan rajoja, mutta nehän pitää! Eilen Nafta oli syömässä, kun Mosse päätti kokeilla onneaan ja kipitti Naftan kupille. Nafta murisi ja Mosse astui askeleen taakse ja heti perään takaisin, kysyäkseen "olikko ny varmasti tosissas". "Räyh" vastasi Nafta. Kyllä se oli tosissaan.

Mosse on erittäin leikkisä ja iloinen pentu. Ja rodustakaan ei voi millään erehtyä, niin paljon sillä on samoja tapoja kun Naftalla. Mosse ottaa jo sujuvasti huruja ulkona, petaa petinsä ennen kuin laittaa makuulle, kantaa ruuan kiposta matolle ja tamppaa etutassuilla herkkupalat kuoliaaksi ennen kuin syö ne. Ja pussaa. Paljon.

Pentu on kokenut viikon aikana paljon uusia ja ihmeellisiä asioita. Se on tavannut aikuisia, lapsia ja vanhuksia. Se on nähnyt pyöriä ja lastenvaunuja sekä skeittaavia lapsia. Mosse on käynyt eläinkaupassa ja rautatieasemalla sekä ollut hoidossa pienen hetken. Mosse on harjoitellut jo vähän yksinoloakin, Naftan kanssa se jää kotiin ihan mielellään. Mosse on tavannut myös Hosulin ja Tyynen. Tyyne on Mossea pari viikkoa vanhempi tiibetinterrieri. Koiriin pentu suhtautui melko arasti ja pelokkaasti, mutta kun sen annettiin edetä omassa tahdissaan, se rohkaisi mielensä. Tyynelle se jopa ärhenteli alkuun, mutta kai se on jotain pentujen nahistelua?

Tänään Tyyne tulee meille ja me mennään pentujen kanssa käymään ainakin rautatieasemalla katsomassa ihmisiä ja kerjäämässä rapsutuksia.

Naftaan olen ollut äärimmäisen tyytyväinen ja ylpeä siitä. Se on ollut pennun tulon jälkeen kuin enkeli, toiminut kuin ajatus.

Mosse on tosi oppivainen ja innokas oppimaan uutta. Se osaa jo istua, päästää irti ja se ymmärtää mitä "ei" ja "hyvä" tarkoittaa. Ja miltei kaikki pissat ja kakat se tekee jo ulos. Tästä meidän on hyvä jatkaa.


2 kommenttia:

  1. http://nokkonoutaja.blogspot.fi/2012/11/blogihaaste.html Tossa sulle blogihaaste (:

    VastaaPoista