maanantai 19. marraskuuta 2012

Lääkärireissu

Eilen oltiin Naftan ja Mossen kanssa pelaamassa palloa. Kun oltiin lähdössä kotiin päin, ihmettelin kun Nafta lorotti pissaansa kauan, siis KAUAN. No, kun päästiin kotiin pissasi Nafta olohuoneen tv-tason nurkkaan. Ajattelin heti että nyt se alkaa merkkailla Mossen hajuja, mutta ei. Pissa oli ihan veristä. Iltalenkillä pissat oli myös verisiä ja kun Nafta nosti jalkaa ei pissaa tullut kuin muutama tippa.

No tänä aamuna soitin heti eläinlääkärille ja onneksi saimme ajan samalle päivälle. Ensin tutkittiin pissanäyte, siinä oli verta ja siittiöitä ja pissa oli tosi vahvaa. Sitten Naftasta otettiin röntgenkuva, (tai oikeastaan kaksi, ensimmäisessä kuvassa kakka oli virtsarakon tiellä, joten käytiin sitten välissä kakkalla). Röntgenissä ei näkynyt mitään poikkeavaa. Sitten oli ultran vuoro. Virtsarakossa näkyi virtsakiviä, jotka ovat ilmeisesti laatua uraatti tai kystiini. Ultrassa näkyi myös eturauhanen, joka oli suuri edelleen, vaikka kolme kuukautta sitten syötiin Ypozane-kuuri. Eli pallit lähtee ennemmin tai myöhemmin.

Virtsakiviä aletaan nyt hoitaa erikoisruualla. Tilattiin Naftalle Royal Canin Urinary Low purine-nappulaa ja jotain toista purkkiruokaa. Harmittaa tosi paljon palata nappuloihin, sillä Nafta on nyt paremmassa lihassa ja paremmassa karvassa kuin koskaan ennen.
Lisäksi Nafta sai antibioottikuurin, Synulox 200mg sekä kipulääkettä jota annetaan tarpeen mukaan.

Pissanäyte laitettiin nyt johonkin viljelyyn josta tulee tulokset keskiviikkona. Ja kontrollipissanäyte viedään sitten viikko antibioottikuurin loppumisen jälkeen.

Nyt pitäisi saada kuivakurkku juomaan vettä paljon. Kaikki ruuat lantrattava veteen ja pidettävä huoli että se juo. Jos ei juo, niin sitten pakkojuotetaan. Ei haittaisi ollenkaan jos tulisi lunta ja pian, sillä lunta Nafta syö niin paljon kuin sitä sille heittää. Vaan eipä ollut säätiedotuksessa lumihiutalettakaan.

Harmittaahan tämä. Jännittää miten Nafta suhtautuu uuteen ruokaansa, alkaako taas paastot ja laihtuuko poika ihan olemattomaksi, pitääkö ruokaa syöttää koko loppuelämä? Se ei kuulemma ole hyvä jos pitää, elinikä lyhenee, koska ruuassa on tiettyjä ravintoaineita vähemmän. Entä jos virtsakivet tukkii virtsaputken? Tai jos ne täytyy leikata? Entäs se kastrointi? Nafta on jo valmiiksi rauhallinen, tuleeko siitä aivan sohvaperuna? Turkkikin varmaan menee pilalle.

No turha se on kai piruja seinille maalata, olisihan sieltä voinut löytyä jotain paljon pahempaakin. Koira on hengissä eikä vaikuta kipeältä, se on pääasia.

Ylpeä saan olla koirastani, niin hienosti se käyttäytyi lääkärissä, vaikka siellä kului aikaa melkein kaksi tuntia. Se jaksoi odottaa odotushuoneessa ja antoi tutkia ja pysyi paikoillaan. Se ei piitannut muista potilaista, vaan oli tyyni ja rauhallinen. Ihana <3

2 kommenttia:

  1. Zerolla oli viime keväänä virtsakiviä, mutta eläinlääkärin mukaan niitä ei kannattanut vielä leikata. Lääkekuurilla meni ohi. Kesällä huomasin koiran jäävän kyykkypissalle samalla tyylillä ja muutama veritippa sieltä tulikin. Syötin Hill´sin vastaavan ruokapussin sekoitettuna tavalliseen ruokaan eikä ongelmia ollut. Ruoka loppui muutama kuukausi sitten ja nyt oireet palasivat ja tänään olisi tarkoitus hakea lisää ko. ruokaa. Siinä mielessä helppo homma, jos oireet pysyvät poissa sillä että syöttää osittain tuota ruokaa normaalin muonan seassa. Naftalle tsemppiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä jos oireet pysyneet poissa! Toivotaan että me päästään yhtä "helpolla". Katoin noiden virtsakiviruokien tuotesisältöjä, eikä ollenkaan huvittaisi loppuelämää syöttää pelkkää sitä. Tuossa rc urinary low purine -ruuassa ei ole ollenkaan lihaa?!? Vain eläinrasvaa ja sitäkin vähän. Onko Zero hyvä juomaan, juoko paljon? Nafta on oikea kuivakurkku ja eläinlääkäri sanoi että se pitäisi nyt saada juomaan. Mitä enemmän sen parempi. Toivonkin nyt että lunta tulisi pian sillä lumipallot kyllä maistuvat! Huomenna alkaa Naftan uusi ruokavalio, saa nähdä miten se pojalle maistuu.. :)

      Poista