lauantai 23. helmikuuta 2013

Blogihaaste

Maana heitti mulle blogihaasteen. En ole ennemmin näihin jaksanut osallistua, mutta nyt inspiroiduin!
Koska tämä on koira-aiheinen blogi, vastaan kysymyksiin Naftan ja Mossen puolesta, katsotaan mitä tulee..

Tässä säännöt:

Haasteen tarkoitus on löytää uusi blogeja ja auttaa huomaamaan heitä joilla on alle 200 lukijaa. 1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään. 2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen. 3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille. 4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa jolla on alle 200 lukijaa. 5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut. 6. Ei takaisin haastamista.Ensiksi siis 11 asiaa meidän koirista:

1. Nafta ymmärtää puhetta. Se ymmärtää käskyt "tuu höppänä mamman kainaloon", "älä ny jaksa hörsköttää", "mee autoon ettet kastu" ja kaikki muutkin yhtä selkeät käskyt. Nafta osaa poimia tietyt tunnistettavat sanat lauseista joita se sitten noudattaa. Todennäköisesti se tunnistaa myös eleet ja äänenpainot tällaisissa tilanteissa.2. Mosse on kova poika kopioimaan Naftan erilaisia toimintoja. Kaikki mitä Nafta tekee, on Mossen mielestä automaattisesti kivaa. Mosse on oppinut Naftalta myös kasan leikkityylejä kuten pepputaklaus, tassuistapureminen ja valtava örinä ja purina.3. Kun Mossen kynsiä leikataan, istuu Nafta vieressä hengittämättä. Se myötäelää tätä kamalaa tuskaa, kun Mosse lötköttelee kaikessa rauhassa ja syö herkkuja. Kun kynnet on saatu leikattua, annan Mossele luvan poistua. Siinä kohtaa Nafta alkaa taas hengittää ja ottaa kunnon hurun, juoksee helpottuneena kämppää ympäri.

4. Mosse käy päivässä vähintään 10 kertaa vesikipolla, kun Nafta käy ehkä kaksi kolme kertaa. Mosse keskeyttää leikitkin kun välillä pitää käydä hörppäämässä. Mossen tapaa vesikipolla myös jokaisen lenkin jälkeen, aamulla, koulutustuokion jälkeen, makkaranpalan jälkeen, painimatsin jälkeen, ruuan jälkeen ja illalla. Nukkumaanmenon jälkeenkin se käy usein vielä juomassa varuuksi, ettei vaan jano yllätä yöllä. Nafta juo tasan pitkien lenkkien tai oikein kovan leikkituokion jälkeen, ruuan jälkeen vähän ja illalla kipollisen.

5. Molemmat huutaa ovikellolle. Nafta sen aina aloittaa, mutta Mossella menee kauemmin hiljentyä. Molemmat osaavat mennä olohuoneen matolle odottamaan oven avausta. Ovikelloa ollaan harjoiteltu tosi laiskasti, joten oma vika.

6. Kumpikin pitää autoilusta. Mossella on autossa aina joku projekti. Viimeksi se pilkkoi jonkun kepin tuhanteen palaan ja nyt sillä on pallo siellä takana tuhottavana. Nafta sen sijaan katselee maisemia tarkasti. Väsyneenä molemmat tulee etupenkille nukkumaan jos apukuskin paikka sattuu olemaan vapaa. Mosse nukkuu välillä myös takana mutta Nafta ei ikinä. Mosse tykkää jos etupenkillä on penkinlämmitin päällä.

7. Toisen ruoka on aina parempaa. Kun koirat saa ruoat neniensä eteen, alkaa molemmin puolinen nuuhkuttelu toisen kipolle, mitähän se toinen mahtoi saada? Kun omaa ruokaa on syöty niin paljon ettei ole enää nälkä, niin kippoja vaihdetaan. Nafta nuolee Mossen kipon puhtaaksi ja Mosse Naftan ja vielä perään alkuperäisen omansa. Mosse myös siivoaa lattian.

8. Mosse hyppii länderimäisiä jojohyppyjä, ylös alas ihmisen edessä, kun taas Nafta hyppii ihmistä vasten. Nafta ei laske välissä etutassuja maahan vaan hyppii tasajalkaa. Saken äiti on ainut jonka päälle nuo kaksi eivät hypi, sillä se on ainut joka on pitänyt tiukan linjan koirien suukoista ja hyppimisestä ja tervehtii vasta kun koirat ovat nätisti.

9. Mosse on mustasukkaisempi kuin Nafta. Jos Nafta saa jotain, on Mosse alle sekunnissa paikalla ja yrittää ottaa herkkua vielä Naftan suustakin. Jos silittelen Naftaa lattialla, yrittää Mosse änkeä väliin. Tämä piirre on kyllä ollut laantumaan päin. Nafta ei ole ollut pennusta mustasukkainen luultavasti kertaakaan, se jaksaa odottaa omaa vuoroaan

10. Naftaa ei kiinnosta mikään muu, jos mun kädessä on pallo. Se tekee sen eteen luultavasti ihan mitä vain. Se on pallon vuoksi hypännyt parista metristä veteen, kiivennyt puuhun ja juossut elämänsä aikana varmaan satoja kilometrejä. Jos paikalla on Nafta, Mosse, Hosuli ja pallo, niin Nafta valitsee pallon, Mosse Hosulin. Mossekin kyllä tykkää hakea palloa muttei niin suunnattomasti kuin Nafta.11. Molemmat petaavat petiään. Ennen kuin voi käydä kunnolla nukkumaan, nämä koirat kaivavat, pyörivät, mylläävät ja kokeilevat. Ne testaa onko paikka nyt hyvä, jos ei ole, jatkuu myllääminen ja nenällä tonkiminen. Tämä on kuulemma peruja joiltan esi-isiltä, jotka luonnossa kaivavat kuopan maakuupaikakseen ja testaavat näkeekö kuopasta joka suuntaan ja onko se tarpeeksi syvä ja turvallinen paikka käydä lepoon. Hassuja koiria.


Siinä ensimmäinen osio. Toinen osio on vastata Maanan kysymyksiin ja ne tulevat tässä:

1. Millaisia lempinimiä sulla on?

Mossen lempinimiä ovat Mössö, Mössykkä, Mossukka, Mosseli ja Naftan ovat Nappula, Nappe, Naftuli, Naftu, Pampula ja Pampsa

2. Mistä haaveilet?

Nafta haaveilee tällä hetkellä varmaan kesästä ja lukuisista uimareissuista kuumina päivinä. Mosse sen sijaan taitaa haaveilla kunnon nokosista rankan päivän päätteeksi, sillä kun on ollut tänään jos jonkinmoista ohjelmaa, pentukoulua, Hosuli oli kylässä ja nyt Mosse on itse Sipe-koiran luona. Taitaa olla poika väsynyt.

3. Minkä kirjan luit viimeksi?

Koirathan eivät varsinaisesti lue mitään kirjoja, mutta Mossea varten minä luin viimeksi Tuire Kaimion Pennun kasvatus -kirjan ja Naftaa varten taisin lukea Vilanderin Koirankorjauskirjan taikka Tuire Kaimion Koirien käyttäytyminen. Hyviä kirjoja kaikki. Erilaisia, mutta jotain jäi päähän jokaisesta. 
Hauska koirakirja on myös Mustin tassukirja kaikenkarvaisista koirista, jonka joulupukki mulle toi. Sisältää paljon nippelitietoa.

4. Miksi aloit alunperin pitää blogia?

Hmm.. jaa-a.. Osittain varmaan itseäni ajatellen, pysyvät ainakin ajatukset ja muistot erilaisista koirajutuista tallella. Myös siksi että bloggaaminen on hauskaa. Ja itse on tullut löydettyä vinkkejä ja ajatuksia muiden blogeista, josko joku löytäisi jotain sitten täältäkin.

5. Mitä ruokaa et söisi mistään hinnasta?

Naftalla on sellaisia ruokia paljonkin. Karkkiin se ei koske, ei sitten millään. Mosse syö oikeastaan ihan mitä vain. Suolakurkkua ei syönyt, pisti vain pieniksi paloiksi.6. Paljonko sulle pitäisi maksaa, että söisit lihavan kastemadon?

Nafta ei söisi vaikka mitä maksettais. Mosselle taas ei tarvisi varmaan maksaa mitään. Varsinkaan jos sitä matoa näyttää ensin Naftalle, niin Mosse ajattelee sen automaattisesti olevan jotain ihanaa. Uskon että se söisi matoja.

7. Minkä harrastuksen haluaisit aloittaa?

Naftan kanssa haluaisin kokeilla viehejuoksua. Viehettä varten akku on jo hankittu, mutta muuten projekti on muuton ajan tauolla. Naftan kanssa olisi tarkoitus myös mennä jatkamaan tokoa. Mossen kanssa haluaisin aloittaa agilityn, sitten kun se on kasvanut tarpeeksi. Täällä pääsee ryhmään vasta vuoden iässä. Pentukurssilta olisi hyvä jatkaa myös perus tottikseen.

8. Mikä oli vahvin aineesi peruskoulussa?

Naftalla on istuminen ollut aina varsin vahva. Sitä se tarjoaa aina ihan ensiksi. Toiseksi se yrittää yleensä koskea nenällä tai tassulla johonkin. Mossella on kontaktista tullut nyt sellainen "juttu". Se tapittaa mennen tullen silmiin, mutta jos herkkua on kädessä, niin kyllä sekin istuu.

9. Mikä on karsein vaate, mitä oot joskus käyttänyt?

Naftalla haalari. Ei se voinut sietää sitä vaikka kuinka olin sen sille omin pikku kätösin ommellut. Täytyy kaavoittaa sille vähän väljämpi malli lyhyemmillä lahkeilla, josko se ensi talvena siihen tottuis. Mosse ei tykkää tossuista, mutta unohtaa ne kyllä äkkiä.

10. Kuka Simpsonit-hahmo olisit?

Mosse olisi Pukin pikku apuri. Hassu ja rakastettava pikku olento. Nafta olisi varmaankin Lisa Simpson. Viisas ja luulee ehkä olevansa aina vähän muiden koirien yläpuolella. Rauhallinen ja älykäs tyyppi.11. Miksi vuodet vierii sitä nopeammin, mitä vanhemmaksi tulee?

Varmaan siksi, koska koirat nukkuvat enemmän mitä vanhemmiksi tulee ja ovat muutenkin levollisempia. Siinähän se aika sitten kuluu köllötellessä.
Lopuksi mun pitäis keksiä ne 11 kysymystä ja haastaa vastaajia. Rikon kumminkin sääntöä nyt sen verran että tässä kysymykset ja vastata saa kuka haluaa. Kysymykset ovat kuitenkin koira-aiheisia. :)

1. Miksi hankit juuri sen rotuisen koiran kun sinulla on?
2. Mikä on parasta mitä voit koirasi kanssa tehdä?
3. Käytkö koirapuistossa? Miksi/miksi et?
4. Hauskin asia mitä koirasi on tehnyt?
5. Koirasi tuhmin teko?
6. Mitä haluaisit harrastaa koirasi kanssa?
7. Ketä sarjakuvahahmoa koirasi muistuttaa?
8. Onko koirallasi jokin tapa, josta haluaisit päästä eroon?
9. Mikä on koirasi lempipuuhaa?
10. Jos koirasi ei olisi koira, mikä eläin se olisi? Miksi?
11. Paras asia jonka koirasi on sinulle opettanut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti