lauantai 9. helmikuuta 2013

Iloinen pentu Joka päivä me Saken kanssa ihmetellään miten Mosse jaksaa olla koko ajan niin iloinen. Me ollaan totuttu Naftaan, joka on hillitty ja rauhallinen, harkitseva ja omanarvontunteva. Nafta näyttää tunteensa vain kun on tosi kivaa ja yleensä käyttäytyy tosi coolisti ja aikuismaisesti. Mosse sen sijaan heiluttaa häntäänsä oikeastaan melkein kokoajan.


Aamulla kun herätyskello soi, kuuluu lattialta pauke. Mossen häntä paukkuu lattiaan tai sängynreunaan kun on niin ihanaa herätä uuteen aamuun. Sen jälkeen Mosse nousee sänkyä vasten ja nuolee naamaa ja yleensä ihan innostuu kun on niin ihanaa nähdä pitkän yön jälkeen. Aamuisin Mosse näyttää usein myös leveää hammashymyään.
Seuraavaksi minä ja Mosse noustaan ylös ja Sakke ja Nafta jää nukkumaan. Mosse käy pissalla ja ai että on niin ihanaa tulla ulkoa sisään ja heiluttaa häntää vimmatusti. Aamuruuan jälkeen Mosse tulee taas tervehtimään iloisena, kuin kiittääkseen ruuasta. Seuraava kohokohta Mossen aamussa on Naftan ja Saken herättäminen. Mosse hyppää sänkyyn nuolemaan Naftan korvia ja heiluttaa häntää niin että peppu ei meinaa pysyä perässä. Tässä kohtaa Nafta usein kellahtaa kyljelleen ja antaa Mossen nuuhkia ja nuolla ja olla innoissaan. Nafta itse jatkaa vielä unia. Mossekin jää monesti vielä Naftan viereen pikku unosille.
Lopulta kun Sakkekin nousee sängystä ylös, nousee myös Nafta ja Mosse. Ja voi sitä riemua kun kaikki on yhtäaikaa hereillä. Nafta venyttelee pitkään ja hartaasti ja haukottelee raukeana, Mosse kaivaa lelulaatikkoa ja on riemuissaan joka ikisestä lelusta ja kantaakin niitä pitkin asuntoa.

Lenkille lähteminen on myös tosi ihanaa. Mosse pukee takin ja pannan mielellään ja istuu Naftan kanssa ovella odottamassa. Kun ovi aukeaa, Mosse ei tiedä miten päin olisi. Lenkillä on kivaa, varsinkin kun tulee kehuja hienosta käyttäytymisestä. Häntä vispaa joka käänteessä. Kotiin paluu on yhtä juhlaa. Kun takit ja hihnat on riisuttu, Mosse ja Nafta lähes poikkeuksetta alkaa aina painia.

Jos Mosse ei pääsekkään mukaan, kun Nafta on lähdössä johonkin, se jää surkeana ovelle. Mutta sitten se huomaa ettei jäänytkään yksin kotiin ja voi kun taas riemu ratkeaa.

Muita tilanteita missä Mosse on poikkeuksetta valtavan iloinen on esimerkiksi se kun joku tulee suihkusta tai laittaa käsirasvaa tai ihan mitä vain rasvaa, myös huulirasvasta tuo ilahtuu ja nuolee ja heiluttaa häntää. Mosse ilahtuu myös aina jokaisten päiväunien jälkeen ja silloin kun ei olla nähty esimerkiksi viiteen minuuttiin kun Mosse on ollut toisessa huoneessa omissa puuhissaan. Häntä heiluu aina kun Mosselle puhuu ihan mitä vain ja aina kun se on saanut syötyä. Jääkaapin sekä herkkulaatikon ääni saa Mossen välittömästi paikalle ja jos sieltä jotain sattuu koirille tippumaan on sekin oitis hännänheilutuksen paikka. Ja vaikkei tippuisikaan, Mosse on silti kovin onnellinen. Jos tulee vieraita tai lenkillä joku tuntematon alkaa puhua Mosselle, se on oitis kippuralla tai hyppimässä suukkoa. "Nyt opiskellaan" saa Mossen ihan suunniltaan. Se rakastaa temppujen opettelua. 

Mossen lempipaikka, joka on jäänyt vähän pieneksi...

...mutta onneksi Mosse on keksinyt miten sen päällä voi  nukkua

Mosse rakastaa tosi montaa asiaa ja tosi paljon.
Se rakastaa omaa laumaansa. Se rakastaa vieraita. Se rakastaa tuttuja koiria, etenkin Hosulia. Se rakastaa herkkuja ja puruluita. Se rakastaa kaikkea mitä Nafta rakastaa. Se rakastaa leluja ja älypelejä, keppejä ja puskia. Se rakastaa omaa ääntään ja Naftan ääntä ja mun ja Saken ääntä. Epäilen että myös Hosulin ääntä. Se rakastaa omaa pientä rahiaan, jolle se ei edes mahdu enää kunnolla. 
Näiden seinien sisällä, se rakastaa ihan kaikkea (imuria lukuunottamatta). Meillä on pieni koira jolla on valtavan suuri sydän. Meidän iloinen Mosse.

<3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti