lauantai 23. helmikuuta 2013

Mosse on koululainen

Mosse ihana pikkumies aloitti tänään pentukoulun. Tapansa mukaan Mosse aloitti sen pienellä oopperalla kun auton ikkunasta alkoi näkyä muita karvakorvia. Ooppera loppui kyllä ennen kuin oli kunnolla ehtinyt alkaakaan. Mosse opiskeli uusia asioita oikein mallikkaasti. Jaksoi keskittyä koko tunnin vaikka välillä teki niiiiin lujaa mieli mennä painimaan vieruskaverin, lappalaisen Pyryn kanssa. Rotikkaneiti ja saku-uros olivat vähän jännittäviä, kun olivat niin innokkaita, mutta kääpiövillis ja mäyräkoira olivat oikeenkin kiinnostavia tuttavuuksia. Mosse oli luokkansa keski-ikäisin, eli kurssilla oli sekä nuorempia että vanhempia koiruja. Mosse oli myös keskikokoisin.

Kurssilla harjoiteltiin katsekontaktia, joka Mossella on jo hyvin hallussa. Me ollaan sitä reenattu kotona ja monissa eri ympäristöissä melkoisen paljon. Sitten vähän istuskeltiin, sekin temppu oli Mosselle ihan selvää pässinlihaa. Kontaktikävely oli Mosselle se vaikein juttu, sillä sitä ei olla paljoa harkattu, mutta sekin alkoi jotenkuten sujua. Lopuksi oli vielä temppurinki, jossa jokainen koira sai näyttää jonkun osaamansa tempun. Mosse näytti miten se osaa mennä maahan. Seuraavaksi kerraksi täytyis opetella joku uus temppu, joka sitten taas näytetään kaikille. Kotiläksynä myös tuota kontaktikävelyä.

Parin viikon päästä alkaakin sitten vielä se toinen pentukurssi tähän rinnalle. Aivan mukavaa päästä kahdelle eri kouluttajalle ja kahteen eri porukkaan. Ja kyllä on muuten hienoa kouluttaa koiraa joka syö nameja myös treeneissä! Naftalle on aina pitänyt keksiä kaikenmaailman kikkakolmosia palkkaukseksi, kun se muutaman toiston jälkeen alkaa sylkeä namit hiiteen. Mosse oli herkuista innoissaan vielä kotimatkallakin, vaikka loppumatkasta uni vei sitten voiton..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti