torstai 8. maaliskuuta 2012

Älypelejä

Tänään aloitettiin päivä reippaalla tunnin kävelylenkillä. Laitoin koiralle oikeen valjaat päälle ja sidoin sen vyötärölle. Nafta sai pitkästä aikaa luvan kanssa vetää. Ja niin mentiin!
Ja hienosti mentiinkin. Ohitettiin kolme koiraa oikein mallikkaasti. Hyvä Nafta!

Lenkin jälkeen pelattiin aktivointipeliä. Se vaan alkaa käydä Naftalle jo liian helpoksi.
Naftalla on kyllä muitakin älypelejä mutta niissä kaikissa on jotain vikaa. Esimerkiksi Nina Ottossonin Dog Treat Trapper, Naftaa ei voisi vähempää kiinnostaa se vaikka sielä olisi piilossa kilo herkkuja. Se ei ole oikeen tykännyt siitä ikinä. Sitten meillä on Nina Ottossonin Dog Trigger, se on Naftan mielestä kiva, mutta liian helpoksi käynyt sekin. Se on kyllä hyvä peli siitä, että sitä voi soveltaa aika monella lailla. Viimeiset pari kuukautta ollaan pelattu sitä niin, että vain ylimmissä napeissa on herkkua. Ei mennyt kauaa kun koira hoksasi ettei niihin alimpiin kannata vaivautua koskemaan.
Meillä on myös kongi, herkkuja tiputteleva pallo ja semmoinen pyramidi-lelu. Kongista Nafta innostuu hyvin harvoin, se ei jaksa nähdä niin suurta vaivaa minkään syötävän eteen, saati että se jaksaisi maata paikallaan lutkuttamassa jotain tuntitolkulla. Se nuolee kongia max.5min ja sitten riitti. Pallolla ja pyramidilla Nafta jaksaa kyllä touhata. Niitä vaan ei voi antaa sille iltaisin ettei naapurit herää. Nafta nimittäin paiskii niitä ympäri seiniä. Se hetken pyörittää nätisti, mutta jos ei sieltä ala herkkuja tippua, se hakee vauhtia ja hyökkää etutassuilla leluun niin että se lentää pitkin poikin. Tuntuu ettei sen niidenkään lelujen kanssa tarvitse juuri päätänsä käyttää, kunhan mäiskii menemään. Siispä meillä on aika hankkia uusi aktivointipeli. Pitää vähän vertailla pelejä josko löytyisi joku vähän vaikeampi mutta riittävän mielenkiintoinen..

Pelin jälkeen naksuteltiin post-it-lappuja. Laitoin lappua ympäri kämppää, seinään, huonekaluille ja mihin ikinä keksinkään.
Nafta tarjoaa aina ensimmäiseksi nenäkosketusta, mutta tällä kertaa hyväksyttävä suoritus oli tassulla koskettaminen. Meinasin opettaa Naftan laittamaan valon päälle ja pois mutta meillä on valokatkaisijat niin korkealla että seiniin tulee kynnenjälkiä. Lisäsin haastetta niin että Naftan piti koskea samaa pientä lappua molemmilla tassuilla yhtäaikaa. Nopeasti se hoksasi.
Naksuttelun jälkeenkin pojalla oli vielä virtaa vaikka muille jakaa. Niin mentiin takapihalle potkimaan palloa. Nyt on koira väsytetty ja mä pääsen rauhassa ompelemaan. Päätin päällystää sohvan. Sohva oli ennen punainen, nyt siitä tulee tumman harmaa. Jännä nähdä koska saan sen valmiiksi. Tarkoitus olisi että tämän viikon aikana. Nyt olisi aikaa tehdä kun on loma.

Reilun viikon päästä Naftalla on silmäpeilaus. Toivottavasti silmät on kunnossa. Peilauksen jälkeen me mennään kasvattajan luokse. Siellä on kuulemma luvassa trimmausoppia. Naftan talviturkki saa kyytiä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti