keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Kevään eka pyörälenkki!

Tänään tehtiin kevään ensimmäinen pyörälenkki. Nafta rakastaa juoksemista joten se on pyöräilystäkin hyvin mielissään.


Naftalle piti laittaa juoksukengät jalkaan, koska kaikki talven hiekoitushiekat on vielä lakaisematta. Alkuun koiraa vaivasi kengät vähän mutta kun päästiin vauhdin hurmaan, unohtuivat tossutkin. 


Kun pyöräillään koko sakki yhdessä, on koira Sakella narun päässä. Silloin kun mä pyöräilen Naftan kanssa kahdestaan, kulkee Nafta pyöräilytelineessä. Se on todella kätevä kapistus. Ei tarvitse jännittää syöksyykö koira pyörän alle tai vetääkö mut kumoon. Jousen ansiosta sinkoilu ei ole mahdollista, eikä yrityksetkään tunnu pyöräilijän sarvissa ollenkaan. Kätevää! 


Lenkki oli 6,5km pitkä. Naftahan olisi jaksanut juosta vaikka kymmenen kertaa tuon verran. Täytyy kuitenkin aloittaa kevään pyöräilyt vähän kevyemmin.
Nafta saa pyöräillessä määrätä vauhdin. Välillä se menee rennommin ja välillä ottaa kunnon spurtteja. Tänään mentiin hetkittäin niin lujaa että meinasi lenkkarit jäädä matkalle.


Taitavakin tuo koira on. Se tietää käsijarrun äänestä että täytyy hidastaa. Se myös vilkuilee jatkuvasti pyörään päin, hoksaa ettei alle voi eikä kannata mennä. Pyöräily on Naftan mielestä niin kivaa ettei se ehdi edes murista vastaantuleville koirille (vaikka eipä se ole hetkeen murissut vaikka olisi ehtinytkin! JEE!) Viime kesänä pyöräily oli oikeastaan ainut toisten koirien ohitusmuoto, joka meni nätisti.
Nyt odotellaan innolla että loputkin tiet sulaa ja voidaan pyöräillä minne vaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti